VMware – Microsoft battle Gevirtualiseerde serveromgevingen zijn geen uitzondering meer… De meeste bedrijven maken in meer of mindere mate gebruik van virtualisatieoplossingen. Als product is VMware vSphere nog steeds marktleider, maar we zien stelselmatig meer en meer Microsoft’s Hyper-V opduiken. Servervirtualisatie vormt het fundament voor de uitbouw van een ‘Private Cloud’. De Hypervisor is daarin […]

Advertentie

VMware – Microsoft battle

Gevirtualiseerde serveromgevingen zijn geen uitzondering meer… De meeste bedrijven maken in meer of mindere mate gebruik van virtualisatieoplossingen. Als product is VMware vSphere nog steeds marktleider, maar we zien stelselmatig meer en meer Microsoft’s Hyper-V opduiken.

Servervirtualisatie vormt het fundament voor de uitbouw van een ‘Private Cloud’. De Hypervisor is daarin echter slechts een ‘enabler’: standaardisatie, automatisering en goed beheer maken het échte verschil… Ook op dat gebied proberen Microsoft en VMware elkaar de loef af te steken met de platformen: Microsoft System Center en VMware vCloud Suite.

De ‘live battle’ tussen Geert Baeke (Hyper-V evangelist) en Jurgen Van de Perre (VMware ‘geek’) waar u zich op dinsdag 23 april aan mag verwachten, overstijgt bijgevolg de ‘Hypervisor’ en neemt ook diverse beheeraspecten mee onder de kritische loep. Dankzij uw deelname krijgt u dan ook een objectief en up-to-date beeld van de virtualisatiemarkt.