Het kan niet genoeg gezegd worden: let op je online imago als je gaat solliciteren. Een enquête van Robert Half toont dat nog maar eens aan: 1/3 van de rekruteerders keurt sollicitanten wegens gênant gedrag op sociale media.

Advertentie

Alle rekruteerders checken vroeg of laat de online aanwezigheid van kandidaten. Of het nu op LinkedIn, Twitter, Facebook of een ander medium is. Logisch: het is snel, eenvoudig en het helpt om een beter beeld te krijgen van de kandidaat.

Belgische rekruteerders die online op gênante details stoten, laten in 33% van de gevallen de kandidaat in kwestie onmiddellijk vallen, zelfs als zijn cv uitzonderlijk goed is. Dat blijkt uit een enquête van hr-dienstverlener Robert Half bij 2.000 rekruteerders in negen Europese landen. 24% zegt de reden van de afwijzing ook te communiceren aan de kandidaat.

Italiaanse rekruteerders zijn het strengst als het over ongepast gedrag op sociale media gaat: 41% weigert een kandidaat in zo’n geval. Daarna volgen Nederland en Luxemburg met 36%.