We worstelen allemaal wel eens met een overvolle mailbox. Het voorstel van Andrew Mason, intussen ex-ceo van Groupon: beperk e-mails standaard tot 50 woorden. Beperk je e-mails standaard tot 50 woorden. Ongetwijfeld een goed voorstel, maar het is wat vreemd dat Andrew Mason uitgerekend nu met zijn advies komt: Groupon heeft wel andere katjes te […]

Advertentie

We worstelen allemaal wel eens met een overvolle mailbox. Het voorstel van Andrew Mason, intussen ex-ceo van Groupon: beperk e-mails standaard tot 50 woorden.

Beperk je e-mails standaard tot 50 woorden. Ongetwijfeld een goed voorstel, maar het is wat vreemd dat Andrew Mason uitgerekend nu met zijn advies komt: Groupon heeft wel andere katjes te geselen nu het in slechte papieren zit. En vooral: Mason werd enkele dagen geleden pas aan de deur gezet bij het bedrijf.

Toch krijgt zijn voorstel de nodige weerklank. Eén software-ingenieur bij Google ging in op het voorstel van Mason en schreef een script waarbij mails beperkt werden tot 50 woorden – wat nog altijd heel genereus is in vergelijking met pakweg een Twitter-bericht. Toch is er ook veel kritiek: zulke berichten zijn oppervlakkig en leiden alleen tot méér mails, aldus sommigen.

Advertentie