Bank of America heeft een gespecialiseerd bedrijf ingehuurd om hackers en sociale activisten te bespioneren. Dat maakte hackerscollectief Anonymous bekend. Ook Bloomberg en Reuters zouden betrokken zijn. Par:AnoIA, het Intelligence Agency Anonymous, publiceerde gegevens van in totaal 14 gigabytes (//par-anoia.net/assessment /us/bofa/bofa-press-release.pdf) die gelinkt worden aan Bank of America en een gespecialiseerd bedrijf dat door de […]

Advertentie

Bank of America heeft een gespecialiseerd bedrijf ingehuurd om hackers en sociale activisten te bespioneren. Dat maakte hackerscollectief Anonymous bekend. Ook Bloomberg en Reuters zouden betrokken zijn.

Par:AnoIA, het Intelligence Agency Anonymous, publiceerde gegevens van in totaal 14 gigabytes (//par-anoia.net/assessment /us/bofa/bofa-press-release.pdf) die gelinkt worden aan Bank of America en een gespecialiseerd bedrijf dat door de bank ingehuurd werd hackers en sociale activisten in de gaten te houden.

De informatie bevat onder meer e-mails die tonen hoe werknemers van het bedrijf in kwestie, TEKSystems, actief hackersfora en sociale media screenden voor informatie. In de gelekte informatie komt ook een lijst van meer dan 10.000 woorden, zinnen en schijnbaar willekeurige Wikipedia trefwoorden (variërend van ‘jihad’ tot ‘I Wish I Had Duck Feet’).

Eén van de websites die gescreend werden, is Anonops.com, een communicatieplatform dat door Anonymous gebruikt wordt. Andere sites die gecontroleerd werden, zijn Facebook, Twitter (en Tweetdeck), Pastebin en verschillende blogs.

Volgens Par:AnoIA zijn de gegevens slordig, willekeurig en waardeloos. Anonymous suggereert in zijn persbericht ook dat mediabedrijven Bloomberg en Reuters bij de ‘contraspionage’ betrokken zijn.
 

Advertentie