Vanaf vandaag is de nieuwe Office 365 cloudservice voor bedrijven beschikbaar, een maand nadat Microsoft de nieuwe consumentenversie lanceerde. Het gaat om een aanbod afgestemd op maat van de bedrijven: de Office 365 Small Business Premium en Office 365 Midsize Business zijn nieuw. De Enterprise versie blijft daarnaast bestaan maar kreeg een opsmuk.  Office 365 […]

Advertentie

Vanaf vandaag is de nieuwe Office 365 cloudservice voor bedrijven beschikbaar, een maand nadat Microsoft de nieuwe consumentenversie lanceerde. Het gaat om een aanbod afgestemd op maat van de bedrijven: de Office 365 Small Business Premium en Office 365 Midsize Business zijn nieuw. De Enterprise versie blijft daarnaast bestaan maar kreeg een opsmuk. 

Office 365 biedt nieuwe functies en mogelijkheden ontworpen voor kleine, middelgrote en grote ondernemingen. Het bevat ook enkele speciale sociale toepassingen voor bedrijven, zoals SharePoint en Yammer. De integratie van Lync met Skype voor functies zoals bellen, chatten en presence informatie, waarmee u bijvoorbeeld kunt zien of iemand in vergadering of gesprek is, komt er tegen juni dit jaar.

Versies en prijzen

Office 365 Small Business Premium mikt op kleinere bedrijven tot tien werknemers en bevat de toepassingen Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Publisher, InfoPath, Access en Lync. Hij kan tot op vijf verschillende toestellen gebruikt worden. Ook bevat deze versie bedrijfse-mail, gedeelde agenda’s, mogelijkheid om websites te maken en HD video conferencing. Deze dienst kan, volgens Microsoft, beheerd worden door mensen zonder IT-ervaring. De prijs bedraagt 124,80 euro per gebruiker per jaar of 12,80 euro per gebruiker per maand.

Office 365 Midsize Business is er voor middelgrote bedrijven tot 250 medewerkers. Gebruikers krijgen bovenop de basisversie communicatie- en samenwerkingsmiddelen, naast vereenvoudigde middelen om makkelijk controle te behouden. Active Directory integratie, een administratieconsole in de browser en telefonische serviceverlening tijdens de kantooruren zitten in de dienst inbegrepen. De prijs ligt op 147,60 euro per jaar per gebruiker.

Office 365 Enterprise bestond al maar kreeg een opsmuk. Deze versie richt zich tot bedrijven vanaf 250 medewerkers. Bovenop de functies van de andere versies biedt deze extra geavanceerde diensten voor voicemail, bescherming van e-mailverkeer, business intelligence en centraal IT-beheer.

Groei

Sinds zijn eerste lancering in het midden van 2011, is Office 365 een van de snelst groeiende producten in de geschiedenis van Microsoft. Na 18 maanden gebruikt al 20 procent van de grote bedrijven die bij Microsoft klant zijn deze betalende dienst, of hebben ze concrete plannen ervoor uitgewerkt. Een jaar geleden was dat nog 15 procent. Het aantal kleine en middelgrote ondernemingen dat Office 365 gebruikt, nam het afgelopen jaar met 150 procent toe.

In eigen land gebruiken AS Adventure, Brussels Airlines, Forem en Test-Aankoop al Office 365.  “Wij opteren ervoor omdat we menen dat we een hogere betrouwbaarheid krijgen in Office 365 en er minder werk nodig is voor het dagelijkse beheer of upgrades”, aldus Eddy Lootens, CIO van Test Aankoop in het persbericht.