Veel mensen zijn zich niet bewust van de veiligheidsrisico’s bij mobiele apparaten, zo blijkt uit een onderzoek van McAfee. Zelfs niet in tijden waarin smartphones en tablets steeds interessanter worden voor cybercriminelen. Ongeveer een derde van de werknemers gebruikt geen code of wachtwoord voor de beveiliging van mobiele telefoon of tablet. Zowat een derde van de […]

Advertentie

Veel mensen zijn zich niet bewust van de veiligheidsrisico’s bij mobiele apparaten, zo blijkt uit een onderzoek van McAfee. Zelfs niet in tijden waarin smartphones en tablets steeds interessanter worden voor cybercriminelen. Ongeveer een derde van de werknemers gebruikt geen code of wachtwoord voor de beveiliging van mobiele telefoon of tablet.

Zowat een derde van de gebruikers van een mobiele telefoon of tablet beveiligt het apparaat niet met een PIN-code of wachtwoord. Eén op tien gebruikt dezelfde code voor meerdere toestellen en accounts. Ruim de helft (55%) van de respondenten geeft aan dat ze gegevens op hun toestellen delen met anderen. Voor codes op tablets is dat opvallend meer het geval (61%) dan bij mobiele telefoons (49%).