Nieuws

Social media: dé plek voor zakenrelaties

Het gros van de studenten denkt dat het internet de plaats bij uitstek is waar zakelijke relaties ontstaan. Vooral bij relaties met klanten zijn sociale media volgens hen een topprioriteit, zo blijkt uit de nieuwste IBM Global Student Study.

Sociale media spelen een belangrijke rol in het leven van jongeren, dat is al langer dan vandaag bekend. 61% van de studenten die deelnamen aan de studie gaf aan dat sociale media hun besef van wat er gebeurt in de wereld vergroot hebben. 50% bouwde er relaties op en maakte vrienden die even waardevol zijn als ‘echte’ vrienden.

84% van de studenten zegt dat sociale media en websites in de komende drie tot vijf jaar de belangrijkste kanalen worden om met klanten te communiceren. De aangeboren neiging van millennials om relaties te vormen via online tools, heeft een enorm potentieel voor bedrijven. Ze kan zorgen voor een betere samenwerking tussen werknemers, verspreid over heel de wereld en bij verschillende bedrijven. Aan het onderzoek van IBM namen 3.400 studenten deel.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business