Nieuws

Slechts 2,5 minuut van elkaar verwijderd in Google kantoor

Google opent in 2015 een nieuw hoofdkwartier in Mountain View, nabij San Francisco Bay. Aardigheidje voor de werknemers: in het nieuwe gebouw zullen ze nooit verder dan 2,5 minuut van elkaar verwijderd zijn.

Het huidige hoofdkwartier van Google in Mountain View, Silicon Valley, is één van de bekendste kantoorgebouwen ter wereld: een overvloed aan cafés, loopbanden met laptops, biljarttafels, bowlingbanen en groententuinen.

Het nieuwe hoofdkwartier zal daar niet moeten voor onderdoen, al ging Google vooral systematisch te werk: het verzamelde bij het ontwerp zoveel mogelijk gegevens over hoe werknemers werken, welke ruimtes ze verkiezen, hoe belangrijk het was voor sommige groepen om in de nabijheid te zijn van andere, enzovoort.

Het grondplan van ‘Bay View’, zoals het nieuwe hoofdkwartier gedoopt werd, is er op gericht zoveel mogelijk toevallige ontmoetingen tussen werknemers te laten plaatsvinden. Ingenieur David Radcliffe in Vanity Fair: “Je kan innovatie niet plannen, maar we willen wel omstandigheden creëren waarin mensen ideeën hebben en op elkaar afstappen om te vragen wat de ander er van vindt.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business