De bandbreedte die in bedrijven gaat naar privégebruik voor toepassingen als Youtube en P2P neemt alsmaar toe. En dus ook het budget dat organisaties er aan besteden. Dat blijkt uit onderzoek van Palo Alto Networks. Momenteel gaat 13 procent van het netwerkverkeer in een organisatie naar streaming video, met Youtube als een van de belangrijkste […]

Advertentie

De bandbreedte die in bedrijven gaat naar privégebruik voor toepassingen als Youtube en P2P neemt alsmaar toe. En dus ook het budget dat organisaties er aan besteden. Dat blijkt uit onderzoek van Palo Alto Networks.

Momenteel gaat 13 procent van het netwerkverkeer in een organisatie naar streaming video, met Youtube als een van de belangrijkste kanalen. Dat is een drievoudiging in vergelijking met een jaar geleden. 

Maar vooral de toename van P2P-verkeer, met BitTorrent als belangrijkste slokop, springt in het oog. Dat is op een jaar tijd geëxplodeerd met een toeneme van 700%. Dit alles komt voort uit een onderzoek dat Palo Alto Networks jaarlijks uitvoert op basis van onderzoek bij 2.036 wereldwijde organisaties.

In totaal gaat dus zowat een derde van het totale netwerkverkeer naar P2P en streaming video. Ter vergelijking: het traditionele webbrowsing consumeert ongeveer een vierde van de totale bandbreedte. Veel meer dan wat in een organisatie naar opslag of encryptie (zoals SSL) gaat. Overigens bestaan er flink wat regionale verschillen. P2P blijkt bijvoorbeeld met name populair in Azië, terwijl Youtube het erg goed doet in Europa.
 

Meer weten over security en dit rapport in het bijzonder? Op 26 februari (in de namiddag) organiseert Business Meets IT een gratis seminar rond dit onderwerp met als titel: "Security – meet the experts". Ook dit rapport zal daar verder worden besproken. Iedereen welkom.

 


 

William Visterin is B2B hoofdredacteur bij Minoc Media Services. Hij staat in voor het vakblad Smart Business en de seminar reeks Business Meets IT, waar hij ook als keynote spreker fungeert. Ook een flink deel van de zakelijke content en research (over oa cloud, datacenter, mobile, security, business software, outsourcing, telecom,…) is van zijn hand. William schrijft én spreekt over IT, telecom, internet en business, en het liefst zelfs over allevier tegelijk.