Een veelgebruikte browser zit na een tijdje vol met stofnesten die je systeem kunnen vertragen en bovendien vol zit met persoonlijke informatie. Met de handige browserextensie Click & Clean doe je er direct wat aan. De meeste mensen hebben hun browser voortdurend open staan. Als je dan, om wat voor reden dan ook, persoonlijke sporen […]


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!Een veelgebruikte browser zit na een tijdje vol met stofnesten die je systeem kunnen vertragen en bovendien vol zit met persoonlijke informatie. Met de handige browserextensie Click & Clean doe je er direct wat aan.

De meeste mensen hebben hun browser voortdurend open staan. Als je dan, om wat voor reden dan ook, persoonlijke sporen (historie, downloads) wilt verwijderen, ben je genoodzaakt om eerst de software te sluiten en pas dan kun je je ontdoen van tijdelijke bestanden.

Hetzelfde geldt voor de privémodus die zit ingebakken bij de meeste moderne browsers. Je bent ten eerste verplicht om een nieuwe sessie te starten als je niet wilt dat de browser onthoudt waar je bent geweest en vaak werkt die "Incognito"-modus helemaal niet zo goed.

Daar komt de browserextensie Click & Clean om de hoek kijken. Beschikbaar voor zowel Chrome als Firefox is dit een handig tooltje voor allerlei onderhoud aan je browser, waaronder dus het eerder genoemde schoonmaken van sporen. Maar ook een malwarescan is ingebakken en de makers zeggen dat hun product beter is dan de privémodus van de ondersteunde browsers.

Uiteraard is het veelgebruikte CCleaner net zo goed, en vaak beter, in dit klusje. Maar het nadeel van dit programma is dus dat je je sessie moet onderbreken om het nodige onderhoud te kunnen doen. Click & Clean is dan ideaal als je snel je sporen wilt verwijderen.

We verwijzen je in dit artikel naar de rechtstreekse downloadpagina"s voor beide browsers. In het geval van Chrome moet je naar de App Store om deze extensie in huis te halen. Gebruik je Firefox, kun je Click & Clean afhalen op deze pagina.