Adobe heeft aangekondigd dat het een patch uitbrengt voor twee gevaarlijke lekken in zijn programma’s Reader en Acrobat. Het nieuws komt er nadat het bedrijf vorige week toegaf dat hackers de lekken misbruikt hebben om Windows-gebruikers aan te vallen. Ze deden dat door Adobe’s beveiligde modus omzeilen via geïnfecteerde PDF-bestanden. En laat het nu net […]


Adobe heeft aangekondigd dat het een patch uitbrengt voor twee gevaarlijke lekken in zijn programma’s Reader en Acrobat. Het nieuws komt er nadat het bedrijf vorige week toegaf dat hackers de lekken misbruikt hebben om Windows-gebruikers aan te vallen. Ze deden dat door Adobe’s beveiligde modus omzeilen via geïnfecteerde PDF-bestanden.

En laat het nu net die veiligheidsmodus zijn, die bedoeld is om malware tegen te houden.  Ze opent onbetrouwbare PDF’s in een  sandbox: een kleine, geïsoleerde omgeving die eventuele foute software weg moet houden van de rest van de computer.  Hackers hebben nu echter gaatjes in de sandbox gevonden, met alle gevolgen van dien.


De patch zal beschikbaar zijn voor de Adobe Reader en Acrobat XI op Windows, Macintosch en Linux.