Microsoft plakt in februari een groot aantal veiligheidslekken, maar heeft ook enkele reparaties in petto voor Windows 8/Windows RT die de gebruikerservaring verpestten. Tijdens de maandelijkse Patch Tuesday, traditioneel het moment voor Microsoft om de nodige veiligheidsupdates uit te brengen, had het softwarebedrijf heel wat veiligheidslekken te repareren. Maar het moest ook in gang schieten […]


Microsoft plakt in februari een groot aantal veiligheidslekken, maar heeft ook enkele reparaties in petto voor Windows 8/Windows RT die de gebruikerservaring verpestten.

Tijdens de maandelijkse Patch Tuesday, traditioneel het moment voor Microsoft om de nodige veiligheidsupdates uit te brengen, had het softwarebedrijf heel wat veiligheidslekken te repareren. Maar het moest ook in gang schieten om de plooien glad te strijken in zijn nieuwe besturingssystemen.

Zo waren enkele updates specifiek bedoeld om de werking van zijn Surface-tablet te verbeteren. Alereerst werd een einde gemaakt aan de wisselende kwaliteit en betrouwbaarheid van de Wifi-verbinding op Surface-toestellen.


Microsoft lapte ook een bug die sommige gebruikers de toegang ontzegde tot de Windows Store of Windows Update. Bizar genoeg was deze fout het resultaat van een reparatie in de vorige updateronde.

Kleine irritaties
De overige updates waren bedoeld voor alle toestellen die draaien op Windows 8 of Windows RT. Driverupdates moeten er voor zorgen dat nieuwe Windows-toestellen beter samenwerken met de aan-uitschakelaar en knoppen voor volumeregeling.

Dat leidde er bij sommige gebruikers toe dat Windows 8-gebruikers moeite hadden om hun toestel uit de slaapstand te halen als ze op de Windows- of Home-knop drukten.

Tenslotte waren er kleine reparaties voor problemen met de afspeelkwaliteit van Bluetooth-toestellen die video’s wilden streamen van Windows Media Center naar Xbox-spelcomputers.

Microsoft verwijderde ook overbodige veiligheidsbooschappen die in beeld kwamen nadat Windows 8-gebruikers voor het eerst hun Microsoft-account aan hun nieuwe desktop, laptop of tablet koppelden.

Als je wilt controleren of de updates zijn geïnstalleerd, ga dan naar Instellingen in de Charms-balk van Windows 8/RT, kies voor Windows Update en controleer of er nieuwe versies zijn om binnen te halen.