Nieuws

Hoe efficiënt is uw BI-systeem?

Medewerkers die verantwoordelijk zijn of waren voor een BI-systeem, botsten ongetwijfeld al tegen de grenzen van het systeem, om het daarna uit te breiden tot ze opnieuw tegen de grenzen aanlopen.

Capaciteiten van de BI-infrastructuur worden nogal eens met de grove borstel aangepakt en zijn meestal ingericht om de piekvolumes aan te kunnen. Heel wat capaciteit wordt dan ook niet ten volle benut.

Veel intelligenter zou zijn om de te verwachten pieken te gaan modelleren, te voorspellen en zo de pieken uit te spreiden in de tijd. Vergelijk het met wachtbekkens die overstromingen kunnen vermijden.

Via tijdreeksanalyse kunnen de seizoenen, de dag van de week, het tijdstip of andere gemodelleerd worden, zodat ‘voorspeld’ kan worden wanneer het systeem in welke mate belast zal zijn. Handig om dit vroeg genoeg te weten, zodat de capaciteit beter benut of subtieler aangepast kan worden.

Veeleisende en veelgevraagde rapporten zouden dan prioriteit krijgen of ingepland kunnen worden. Deze voorspelling hoeft overigens niet perfect te zijn. Want als we ongeveer weten wanneer de ‘tsunami’ eraan komt, is dit al ruim voldoende.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business