Nieuws

Business Analytics versus Analytical Intelligence

We moeten besluiten dat Business Intelligence en Analytical Intelligence twee verschillende, complementaire benaderingen zijn, die mekaar perfect (moeten) aanvullen.

Dat het twee aparte werelden zijn, is duidelijk te merken aan het feit dat er zeer weinig profielen zijn, die erin slagen de brug tussen beide disciplines te slaan.

Simpelweg Business Intelligence hernoemen naar Business Analytics is geen goed idee, zonder dat we echt weten wat bedoeld wordt.

Vanuit Analytical Intelligence kunnen automatisch cijferverbanden worden blootgelegd die ons toelaten om de rapporten ook intelligenter te maken, zodat de gebruiker de pap in de mond krijgt. Drill-downs, die toch niemand gebruikt, kunnen best verwijderd worden.

Meer relevante inzichten dienen gebundeld binnen slechts één rapport zodat prioriteiten makkelijker kunnen worden bepaald. Een doorlichting van het gebruik van de huidige BI-infrastructuur kan ook veel aan het licht brengen.

Gebruikers kunnen na classificatie volgens hun eisen beter bediend worden. Rapporten kunnen gesaneerd worden, en overlappingen geschrapt. Hoelang de consultatie van een rapport duurt, kan ook voorspeld worden. Hierdoor wordt de gebruiker minder in het ongewisse gelaten en zal hij het systeem niet extra belasten door extra consultaties uit te voeren.

Resultaten van Analytical Intelligence, dat meestal ad hoc wordt bedreven, dienen daarenboven in de toekomst teruggekoppeld te worden naar de BI-omgeving om het juiste signaal tot bij de juiste persoon te brengen. Daar is Business Intelligence dan weer uniek in. BI beschouwen we dus eerder als de specialist in efficiënte gegevensoverdacht, terwijl Analytical Intelligence zich vooral focust in de effectiviteit van de beleidsondersteuning. Maar allebei kunnen ze uw organisatie zeker vooruit helpen. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business