Android 4.2.2. wordt momenteel uitgerold naar Nexus-toestellen. Gebruikers van de Galaxy Nexus en Nexus 7 en 10 melden dat ze de update hebben ontvangen.

Advertentie

Langzamerhand druppelen de meldingen binnen van gebruikers van Nexus-apparaten die een update naar Android 4.2.2 voorgeschoteld krijgen. Gebruikers van de tablets Nexus 7 en 10 en de Galaxy Nexus-smartphone hebben zich tot nu toe gemeld.

Verbeteringen

Google meldt dat de nieuwe Android Jelly Bean verbeteringen biedt op het gebied van prestaties en stabiliteit. Verder is er eigenlijk vrij weinig bekend over de update.

Het betreft dan ook geen grote update, maar volgens gebruikers is er met Android 4.2.2 in elk geval een probleem opgelost met het Bluetooth-streamen van audio. Het betreft een bug van de Nexus 7 in dit geval, waardoor streams haperden via Bluetooth. Het lijkt waarschijnlijk dat de bug meegenomen is in deze Android-versie, aangezien Google vorige maand meldde dat het probleem was verholpen en dat de oplossing in de eerstvolgende Android-versie zou zitten.

Nexus 4

De Galaxy Nexus lijkt de enige smartphone die de update heeft ontvangen. De Nexus 4 lijkt nog niet meegenomen in de uitrol van Android 4.2.2. Van die update is wel bekend dat er nieuwe baseband-firmware voor 2g en 3g gepusht zal worden.

Het zou kunnen dat die firmware ook een efficiënter batterijverbruik behelst van Nexus 4-toestellen. Gebruikers van Nexus 4-smartphones melden dat de batterij door het toestel leeg geslurpt wordt wanneer het toestel niet op wifi zit, maar via 2g of 3g met het internet verbonden is. Google was hier in december al mee aan de slag.

Advertentie