Nieuws

Microsoft dicht 57 Windows-lekken in monsterupdate

Microsoft brengt dinsdag een monsterupdate voor 57 lekken in haar producten. Het is een van de grootste patchrondes uit de geschiedenis van het bedrijf.

Dinsdag 12 februari is het Microsofts maandelijkse "Patch Tuesday", waarop het bedrijf een reeks beveiligingsupdates voor haar producten uitbrengt. 

Aanstaande dinsdag verschijnen 12 beveiligingsupdates die 57 beveiligingslekken zullen oplossen in Windows, Internet Explorer, Exchange Software, MS Office, .NET Framework en Microsoft Server Software. Dit is net geen record. In april 2011 bracht Microsoft 17 updates uit voor 64 kwetsbaarheden. De updates zullen dinsdagavond beschikbaar zijn.

[related_article id=”161452″]

De updates moeten – zoals zo vaak het geval is – voorkomen dat een aanvaller via de kwetsbaarheden de computer van de gebruiker volledig kan overnemen. Zes van de updates krijgen het predicaat “kritiek”, wat aangeeft dat iemand met slechte bedoelingen willekeurige code op het systeem kan uitvoeren. De overige updates moeten voorkomen dat een aanvaller zijn rechten op het systeem kan verhogen en lossen Denial of Service-problemen op.

Tien van de updates zijn beschikbaar voor Windows. Voor Windows 7 zijn er  twee updates als “kritiek” bestempeld. Voor Windows XP-gebruikers is de update nog belangrijker met de oplossing van vier kritieke problemen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business