Skype komt naar BlackBerry 10, maar het lijkt erop dat het meer een slap aftreksel van Android is dan een volwaardige app. De VoIP-specialist belooft echter een optimale ervaring. De aankondiging dat Skype zijn opwachting zou maken op het nieuwe BlackBerry-platform was een aangename verrassing voor BlackBerry-fans. Omdat het eigen BlackBerry Messenger (BBM) eveneens een […]

Advertentie

Skype komt naar BlackBerry 10, maar het lijkt erop dat het meer een slap aftreksel van Android is dan een volwaardige app. De VoIP-specialist belooft echter een optimale ervaring.

De aankondiging dat Skype zijn opwachting zou maken op het nieuwe BlackBerry-platform was een aangename verrassing voor BlackBerry-fans. Omdat het eigen BlackBerry Messenger (BBM) eveneens een optie voor videochat kreeg, hebben gebruikers van het nieuwe platform ruime mogelijkheden voor het voeren van beeldgesprekken.

Uit navraag van de site CrackBerry.com bleek echter al snel dat de VoIP-dienst geen volwaardige BB10-app zal maken, maar in plaats daarvan de reeds bestaande Android-versie zal overbrengen.

Nauwe samenwerking
Skype, tegenwoordig in handen van Microsoft, bevestigde echter desgevraagd dat het met de Canadese fabrikant om de tafel te zitten, zodat de app een succes wordt.

“We werken nauw samen met BlackBerry om te kunnen verzekeren dat de app goed draait en dat BlackBerry 10-gebruikers een geweldige Skype-ervaring zullen hebben. Daarom zullen we ook nauw samenwerken om sommige van de integratiepunten toe te voegen die toegankelijk zijn voor native apps in het OS. We verwachten dat de app Skype-gebruikers in staat stelt om notificaties te zien, de app op te starten vanuit de hub en hun Skype-contacten te zien in het telefoonboek”, zegt het bedrijf in een verklaring.

Android-ontwikkelaars in de watten gelegd
BlackBerry heeft het ontwikkelaars zo makkelijk mogelijk gemaakt om hun apps over te brengen naar zijn nieuwe besturingssysteem. Zo stelt het Android-appbouwers in staat om hun creaties te laten draaien in een emulator en moet het zo met enkele eenvoudige aanpassingen mogelijk zijn om de apps toe te voegen aan BlackBerry World.

Binnenkort wordt de huidige emulator zelfs verbeterd, zodat hij ook Android Jelly Bean-apps kan draaien. Dat is niet alleen van belang voor de nieuwe BB10-toestellen, maar ook voor de welhaast vergeten BlackBerry Playbook-tablet.

Dat wil niet zeggen dat elke app in de winkel een herverpakte Android-app is. Volgens de laatste tellingen waren 13.000 exemplaren Android-klonen, een relatief bescheiden percentage van de 70.000 apps die bij de lancering beschikbaar waren.