Nieuws

Belgische bedrijven minder vooruitstrevend op vlak van het Nieuwe Werken

Avanade maakte onlangs de resultaten bekend van een wereldwijd onderzoek onder bijna 600 C-level executives en IT-beslissingsmakers in 19 landen. De uitkomsten laten zien dat het gebruik van consumententechnologieën op de werkvloer veel impact heeft op de manier van zakendoen en de daaruit voortvloeiende resultaten.

Uit Avanade’s onderzoek komt naar voren dat België achterop hinkt met de implementatie van consumententechnologie op het werk. Wereldwijd wordt bij 6 op de 10 bedrijven gebruik gemaakt van persoonlijke apparaten op de werkvloer, in België is dat slechts 30%. Om van de voordelen van deze trend gebruik te maken, zetten de bedrijven die hierop inspelen, compleet nieuwe zakelijke processen op. Avanade noemt dit ‘Work Redesigned’, bedrijfsprocessen zo aanpassen dat werknemers hun job op een nieuwe, meer efficiënte manier kunnen uitvoeren.

[download_file]

In Nederland geeft 56% van de bedrijven hun medewerkers de ruimte om hun werktijden flexibel in te delen. Hiermee loopt Nederland voor op België, waar slechts 25% van de bedrijven hun medewerkers deze flexibiliteit bieden. Slechts 30% van de Belgische respondenten geeft aan dat medewerkers buiten kantoor mogen werken als dat nodig is, ten opzichte van 57% wereldwijd. 50% van de Belgische respondenten gelooft echter wel in de voordelen van thuiswerken, waaruit we kunnen opmaken dat veel Belgische werknemers geloven in de kracht van de nieuwe manier van werken, of ‘Work Redesigned’.

De grootste voordelen die Belgische respondenten aangeven om bedrijfsprocessen te optimaliseren met consumententechnologie zijn:

  1. De mogelijkheid om sneller te reageren naar klanten (35%)
  2. Het leveren van beter werk in het algemeen (35%)
  3. Meer ruimte voor creativiteit en het genereren van meer inkomsten (30%)

De grootste uitdagingen in België zijn:

  1. Zorgen voor beveiliging en voldoen aan wet- en regelgeving (33%)
  2. Het vinden van de juiste technologie om deze nieuwe werkprocessen te ondersteunen (25%).   

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business