Bij technologiereus Fujitsu worden vijfduizend banen geschrapt. Ook in België heeft het bedrijf een vestiging. Het Japanse bedrijf wil herstructureren en kosten verlagen. Dat betekent dat er drie procent van het personeelsbestand moet verdwijnen waarbij er met zekerheid ook naakte ontslagen zullen vallen. Drieduizend jobs zullen sneuvelen in Japan, tweeduizend banen verdwijnen in de overige […]

Advertentie

Bij technologiereus Fujitsu worden vijfduizend banen geschrapt. Ook in België heeft het bedrijf een vestiging.

Het Japanse bedrijf wil herstructureren en kosten verlagen. Dat betekent dat er drie procent van het personeelsbestand moet verdwijnen waarbij er met zekerheid ook naakte ontslagen zullen vallen.

Drieduizend jobs zullen sneuvelen in Japan, tweeduizend banen verdwijnen in de overige vestigingen wereldwijd. In totaal telt het bedrijf 170.000 werknemers waarvan 13.000 in Europa. In de Belgische vestiging in Anderlecht werken zo’n 350 mensen voor Fujitsu.

In Europa is het bedrijf actief onder de naam Fujitsu Technology Solutions. Die poot kwam er nadat het partner Siemens uitkocht in de joint-venture Fujitsu-Siemens. Gisteren nog schreef Reuters nog op basis van eigen bronnen dat de herstructurering in de Europese arm zou gebeuren, maar dat blijkt nu wereldwijd te zijn.

Advertentie