Nieuws

Eenvoud in ICT … Leren van een 11-jarige dochter

"Wij leggen het ownership en beheer van de verschillende rubrieken op onze site bij de productverantwoordelijke van die dienst.”, klonk het enthousiast uit de mond van de marketeer verantwoordelijk voor de site van een marcom bedrijf waar ik deze week op bezoek was. “Onze ICT moet er zelfs niet meer tussenkomen.", vulde hij dapper aan. […]

“Wij leggen het ownership en beheer van de verschillende rubrieken op onze site bij de productverantwoordelijke van die dienst.”, klonk het enthousiast uit de mond van de marketeer verantwoordelijk voor de site van een marcom bedrijf waar ik deze week op bezoek was.
“Onze ICT moet er zelfs niet meer tussenkomen.”, vulde hij dapper aan.

“Dat is wel knap en hoe beheren die dat dan?”, vroeg ik geinteresseerd.
Hij vertelde me dat ze een word-template hadden gemaakt waar de productverantwoordelijke zijn teksten in kon plaatsen. Hij moest dat dan bewaren in een speciale folder. De ICT had een “.Net programma” gemaakt dat “s nachts de inhoud van dat document op de juiste plaatsen in het CMS importeerde en dan werd et gepubliceerd op de website van het bedrijf.

Er was zelfs een speciale folder waar er gewoon foto”s geplaatst werden, die dan in een carrousel op de desbetreffende webpage getoond werden.
Moet eerlijk zeggen dat de ICT achter deze onderneming er in geslaagd was om het eindgebruikers echt wel makkelijk te maken. Want toegegeven zelfs de best bedoelde administratorpanelen van onze web content management systemen vergen toch wel enige opleiding. Zij hadden dit mooi gebypassed en de template garandeerde zelfs een mooie uniforme layout. Best wel iets om trots op te zijn.

Bij het socializen vertelde ik hem dat mijn 11-jarige dochter Elise een facebook pagina had gemaakt “horse stuff for sale” nadat ze beslist had om haar 2 pony”s te verkopen. Ze had de overtuiging dat haar dat genoeg ging opbrengen om een veulen te kopen.
“Ze heeft dat ondernemende niet van vreemden.”, antwoordde mijn gesprekspartner.

Moest even lachen. Maar plots flitste er door mijn hoofd dat Elise op de een of andere manier de productverantwoordelijke was voor haar paarden. Facebook was haar site. Zij gaat gewoon op haar statuslijn staan in facebook, neemt een foto en die staat op haar site. Doemme dacht ik …


“Het kan nog eenvoudiger voor uw productverantwoordelijke”, durfde ik.
Heb dan maar op zijn wit bord een tekeningetje gemaakt met een mobiele site, hadoop back-end, wat triggers en integratie op zijn drupal.
“Er wachten ons nog mooie tijden dankzij al die nieuwe technologie”, kreeg ik te horen van een tevreden marketeer.

Hoop dat mijn developers even gelukkig zijn morgen als ze dit ook echt mogen maken.
In het naar huis gaan belt Elise trots dat ze een bod heeft op één van haar pony’s.
“Een bod?”, vroeg ik.
“Ja”, zegt Elise, “Heb een veilingapp op de pagina gezet, die was gratis.”
Uhu … “Er wachten ons nog mooie tijden dankzij al die nieuwe technologie.” Heeft een hele andere betekenis gekregen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business