Schermdiagonalen van 5 inch lijken in 2013 de norm te worden voor topmodellen van smartphones. Volgt Apple met een eigen 'iPhablet'?

Advertentie

Om competitief te blijven zal Apple moeten nadenken over grotere schermdiagonalen. Binnenkort zouden we daarom wel eens een "iPhablet" kunnen zien opduiken. 

Volgens Barclays Capital analist Ben Reitzes mogen we tegen eind 2013 of begin 2014 een iPhone verwachten met een veel grotere schermdiagonaal van 5 inch. Deze zogenaamde ‘iPhablet’ is volgens hem nodig om fatsoenlijk te blijven concurreren met de huidige en nieuwe generatie Android-smartphones.

Schermdiagonalen zijn explosief gegroeid in 2011 en 2012, waardoor de druk op Apple toeneemt om die trend te volgen. Omdat de nadruk op bellen steeds kleiner wordt, is het volgens Reitzes niet echt meer nodig om je telefoon met een hand te bedienen.”Smartphones dienen tegenwoordig ook voor navigatie, e-books, video’s, internet, en nog zoveel meer. Voor al die toepassingen is een groter scherm belangrijk.

Reitzes denkt wel dat zo’n ‘iPhablet’ pas het daglicht gaat zien na de lancering van de iPhone 5S en een potentieel budgetgeoriënteerde iPhone. Speculatie over een schermgrootte lijkt me vroeg, maar 5 inch lijkt alvast de norm te worden voor topmodellen van smartphones in 2013.

Het zal ongetwijfeld nog even duren voor Apple officieel nieuws brengt.

Advertentie