Liberty Global, meerderheidsaandeelhouder van Telenet, koopt het Britse Virgin Media. Eerstgenoemde betaalt 16 miljard dollar in cash en aandelen voor het Britse mediabedrijf. Daarmee is het volgens Bloomberg de grootste overname in de sector sinds de fusie tussen Thomson en Reuters in 2007. Liberty Global is een Amerikaans kabelbedrijf maar is ook actief in het […]


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!Liberty Global, meerderheidsaandeelhouder van Telenet, koopt het Britse Virgin Media.

Eerstgenoemde betaalt 16 miljard dollar in cash en aandelen voor het Britse mediabedrijf. Daarmee is het volgens Bloomberg de grootste overname in de sector sinds de fusie tussen Thomson en Reuters in 2007.

Liberty Global is een Amerikaans kabelbedrijf maar is ook actief in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Zwitserland, Nederland (UPC) en België (Telenet).

In september wou Liberty Global Telenet nog overnemen. Het bedrijf had iets meer dan 50 procent van de aandelen in handen en kon dat uitbreiden naar 58 procent, maar Telenet volledig in handen krijgen lukt voorlopig niet.