Het zal nog even duren voordat we in België een Chromebook in de winkelrekken zullen zien liggen. HP heeft gezegd dat ze geen plannen hebben voor hun nieuwe Pavilion 14 Chromebook, maar Acer geeft ons gelukkig een beter signaal met hun Chromebook C7.

Advertentie

Vorige week brachten we jullie nog het nieuws dat HP mogelijk lid gaat worden van de Chromebook-familie. Het ging toen om een uitgelekt document, daarom zijn we totaal verrast dat de Chromebook vandaag opeens beschikbaar is in Amerika.

De HP Pavilion 14 Chromebook is de eerste laptop die Chrome OS combineert met een 14 inchscherm. Onder de motorkap vinden we een 1,1 GHz Intel Celeron 847 dualcoreprocessor, 2 GB RAM en 16 GB flashgeheugen. Het 14 inchscherm heeft een resolutie van 1.366 bij 768 pixels. Om de beperkte 16 GB aan opslagcapaciteit te compenseren, krijgt elke gebruiker 100 GB gratis Google Drive opslagruimte.

HP Pavilion 14 Chromebook

Het aantal verdeelde Chromebooks staat in België voorlopig op nul, en daar gaat HP helaas geen verandering in brengen. Voorlopig zijn er geen plannen om de Pavilion 14 Chromebook naar België te brengen, waardoor we nog even op onze honger moeten blijven zitten.

Concurrenten Acer en Samsung hebben recent ook nieuwe Chromebooks gelanceerd, maar ook die komenniet naar België. Acer geeft ons wel mee dat een Belgische lancering in Q2 2013 voor de Chromebook C7 een mogelijkheid is, maar kunnen dat (nog) niet honderd procent garanderen.

 

Advertentie