Google heeft bij de Europese antitrustautoriteiten voorstellen ingediend. Die moeten vermijden dat het bedrijf zware boetes krijgt voor misbruik van zijn positie. De informatie- en advertentiegigant probeert momenteel een regeling te treffen met de Europese Commissie om te voorkomen dat het wordt beboet voor misbruik van zijn concurrentiepositie. Het moest zijn voorstel voor middernacht indienen […]


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!Google heeft bij de Europese antitrustautoriteiten voorstellen ingediend. Die moeten vermijden dat het bedrijf zware boetes krijgt voor misbruik van zijn positie.

Google dient Europese antitrustvoorstellen in.

De informatie- en advertentiegigant probeert momenteel een regeling te treffen met de Europese Commissie om te voorkomen dat het wordt beboet voor misbruik van zijn concurrentiepositie. Het moest zijn voorstel voor middernacht indienen wat volgens AllthingsD net is gelukt.

De inhoud van het voorstel is nog niet publiek beschikbaar maar als de Europese Commissie ze aanvaardt dan zal Google zijn Europese aanpak moeten veranderen zodat concurrenten meer kansen krijgen. Het alternatief is een zware geldboete.

Google is met voorsprong de belangrijkste zoekmachine voor Europeanen. Maar tegelijk kan het zo ook zijn advertentiediensten vlot slijten wat niet eerlijk is tegenover de concurrentie.

Ook Microsoft werd in het verleden door Europa op het matje geroepen en beboet tot zware boetes. Het bedrijf had bijvoorbeeld het marktaandeel van Windows misbruikt Internet Explorer op elke Windows-computer te installeren als standaardbrowser.