Nokia is begonnen met Windows Phone toestellen te updaten naar versie 7.8. Andere merken volgen. De langverwachte update wordt sinds 30 januari aangeboden aan gebruikers. De versie is bedoeld voor smartphones die vandaag op versie 7.x werken en bevat een aantal functies die vandaag al in Windows Phone 8 zitten. Zo krijg je na de […]

Nokia is begonnen met Windows Phone toestellen te updaten naar versie 7.8. Andere merken volgen.

De langverwachte update wordt sinds 30 januari aangeboden aan gebruikers. De versie is bedoeld voor smartphones die vandaag op versie 7.x werken en bevat een aantal functies die vandaag al in Windows Phone 8 zitten.

Zo krijg je na de update de mogelijkheid om grote en kleine tegels op je scherm te zetten. Het os ondersteunt ook image of the day van Bing, nieuwe kleuren voor de interface en bescherming tegen het per ongeluk wissen van je telefoon.

De update naar Windows Phone 7.8 komt er nadat Microsoft liet verstaan dat niet alle toestellen het nieuwe besturingssysteem Windows Phone 8 zouden krijgen. Technisch gezien gaat het om update 7.10.8858.136.

Volgens de releasepagina zullen niet alle toestellen of regio’s de update krijgen. Nokia beet de spits af, maar volgens onze collega’s van ZDNet.com krijgen intussen ook andere merken zoals HTC, LG en Samsung de update aangeboden in verschillende landen.