Google heeft videomakers benaderd om hun YouTube-kanaal tegen betaling aan te bieden. De eerste kanalen zouden in het tweede kwartaal van dit jaar al kunnen verschijnen.

Advertentie

Binnenkort zullen je favoriete YouTube-kanalen mogelijk niet meer gratis te bekijken zijn. Google denkt over een abonnementsformule tegen betaling.

Volgens AdAge heeft YouTube enkele videomakers benaderd met de vraag of ze hun kanaal tegen betaling willen aanbieden. Het zou gaan om bedragen tussen 1 dollar en 5 dollar per maand.

Daarnaast zou de videowebsite overwegen om streams van live evenementen via pay-per-view aan te bieden. Ook voor toegang tot online video-bibliotheken zal je in de toekomst mogelijk moeten betalen.

YouTube heeft het nieuws nog niet officieel bevestigd, maar tegenover de collega’s van ZDNet.com zei een woordvoerder het volgende: “Het belangrijkste is dat videomakers succes hebben op ons platform – ongeacht het gehanteerde model. Er zijn veel producenten die denken dat ze voordeel zouden halen uit betaalde abonnementen, dus we zijn dat aan het bekijken.”

Videomakers zullen alleszins goed moeten nadenken vooraleer ze beslissen om hun kanaal betalend te maken. Velen onder hen hebben een groot publiek weten aan te trekken, maar zullen ze dat publiek ook kunnen vasthouden als hun video’s niet meer gratis te bekijken zijn?

De abonnementsformule zou al in het tweede kwartaal van dit jaar op de website kunnen opduiken. Mogelijk introduceert Google de kanalen tijdens Digital Content New Fronts, een evenement voor online mediabedrijven en adverteerders dat plaatsvindt in april.

Zou jij betalen voor toegang tot videokanalen op YouTube? Laat het ons weten in de commentaren onder dit artikel.

Advertentie