Hostingbedrijf Combell richt met UNITT een nieuw bedrijf in Nederland op. Combell was ooit al actief in Nederland, maar nu lijkt het menens. Het haalde hiervoor een aantal profielen weg bij concurrent Terremark. UNITT vestigt zich in een kantoor in Amsterdam en beschikt met Hans Reinhart over een Nederlandse Managing Director voor het nieuwe bedrijf. […]


Hostingbedrijf Combell richt met UNITT een nieuw bedrijf in Nederland op. Combell was ooit al actief in Nederland, maar nu lijkt het menens. Het haalde hiervoor een aantal profielen weg bij concurrent Terremark.

UNITT vestigt zich in een kantoor in Amsterdam en beschikt met Hans Reinhart over een Nederlandse Managing Director voor het nieuwe bedrijf. “Wij denken een vooraanstaande plaats te kunnen verwerven in de Nederlandse hostingmarkt” stelt Reinhart in het persbericht. Concreet richt UNITT zich in Nederland op zes types van projecten: e-commerce, high-traffic website hosting, web applicaties, software & desktop as a service, IT Outsourcing en oplossingen voor partners.

De komst naar Nederland en het oprichten van UNITT (uitgesproken als ‘Unity’) komt niet uit de lucht vallen. Combell is opgericht in 1999 door ondernemer Jonas Dhaenens en kende sindsdien een forse groei in omzet en klantenportefeuille. “Sinds 2007 leggen we de focus op solutions. Combell is in België immers via de afdeling Combell Solutions nu al hosting provider voor de complexe websites en applicaties van multinationals en grote bedrijven als Q8, Vente Exclusive en Pizza Hut”, aldus Jonas Dhaenens van Combell.


 

William Visterin is B2B hoofdredacteur bij Minoc Media Services. Hij staat in voor het vakblad Smart Business en de seminar reeks Business Meets IT, waar hij ook als keynote spreker fungeert. Ook een flink deel van de zakelijke content en research (over oa cloud, datacenter, mobile, security, business software, outsourcing, telecom,…) is van zijn hand. William schrijft én spreekt over IT, telecom, internet en business, en het liefst zelfs over allevier tegelijk.