Asustek Computer wil van start gaan met de bouw van smartphones die draaien op het Windows Phone 8-platform van Microsoft.

Advertentie

De Taiwanese pc-fabrikant Asustek Computer, of kortweg Asus, is in overleg met Microsoft voor de bouw van smartphones die draaien op het Windows Phone 8-platform.

Volgens de Wall Street Journal wil Asus graag een Windows-versie bouwen van hun Padfone, een opmerkelijke combinatie van smartphone in tablet. “Met ons Padfone-concept, een telefoon plus tablet, lijkt Windows 8 een logische keuze,” aldus Benson Lin, verantwoordelijk voor mobiele producten bij Asus.

Asus maakt reeds enkele jaren smartphones, maar is nog steeds een marginale speler op de mobiele markt. Vorig jaar werkte het wel samen met Google om de populaire Nexus 7-tablet te bouwen. Een samenwerking met Microsoft zou de fabrikant een extra duw in de rug kunnen geven op de globale markt.

Microsoft werkt momenteel al samen met Nokia, HTC, Samsung en Huawei voor de bouw van Windows Phone 8-smartphones. Ook voor hen kan de samenwerking met een nieuwe fabrikant voordeel opleveren om het Windows Phone 8-platform verder te verspreiden. Alleen is het natuurlijk de vraag of de Padfone van Asus daar de geknipte kandidaat voor is.

Advertentie