Google heeft meer informatie vrijgegeven over een nieuw AI-programma, waarmee ze computers een beter begrip willen geven van de menselijke taal.

Ray Kurzweil, kersvers directeur voor engineering bij Google, heeft meer informatie prijsgegeven over een nieuw project rond artificiële intelligentie, dat computers een beter begrip van de menselijke taal moet geven.

“We willen computers de mogelijkheid geven om de taal die ze lezen écht te begrijpen,” vertelde Kurzweil in een interview met Singularity Hub.

Wanneer de technologie binnen enkele jaren op punt staat, kan hij geïmplementeerd worden in bestaande diensten als Google Search. Kurzweil stelt zich een Google voor dat op een fundamenteel semantisch niveau begrijpt waar je in geïnteresseerd bent.

“Binnen enkele jaren zal de meerderheid van de zoekopdrachten beantwoord worden zonder dat je expliciet iets vraagt,” legde hij uit. “Google zal zelf dingen aanbieden waarvan het weet dat je het wil zien.”

Bij Google lopen verschillende projecten met een oog op de toekomst. Zo werkt het bedrijf onder meer nog aan een bril met augmented reality en een wagen die zelfstandig kan rijden.