Samsung heeft wereldwijd meer dan 100 miljoen Galaxy S smartphones verkocht, sinds de eerste versie werd gelanceerd in 2010.

Advertentie

Samsung Electronics heeft zelf bekendgemaakt dat het wereldwijd al meer dan 100 miljoen smartphones uit de Galaxy S-reeks heeft verkocht.

Van de Samsung Galaxy S1 werden, sinds de lancering in juni 2010, al 24 miljoen exemplaren verkocht. 10 miljoen daarvan gingen al tijdens de eerste zeven maanden over de toonbank.

De Galaxy S2 werd in april 2011 gelanceerd, en werd ondertussen al 40 miljoen keer verkocht. De kaap van 10 miljoen verkochte exemplaren werd al na vijf maanden behaald, twee maanden sneller dan bij de eerste versie.

In mei 2012 was het dan de beurt aan de Samsung Galaxy S3. Die was meteen een schot in de roos, en behaalde een verkoop van 20 miljoen stuks binnen de eerste 100 dagen na lancering. De teller voor deze smartphone staat ondertussen al gelijk aan die van de Galaxy S2.

Tijdens het afgelopen kwartaal boekte Samsung opnieuw een recordwinst. Dat is vooral te danken aan het succes van de Galaxy-lijn.

Volgens geruchten zou de Zuid-Koreaanse telefoonfabrikant de nieuwe Galaxy S4 voorstellen op het Mobile World Congress in februari. Samsung wil dat echter niet bevestigen, en het lijkt ons ook waarschijnlijker dat het bedrijf de nieuwe smartphone op een apart evenement zal voorstellen.