Apple vraagt zijn leveranciers van iPhone 5-schermen om de bestelling te halveren. Mogelijk doet de nieuwste iPhone het slechter dan verwacht.

Advertentie

Apple heeft de bestellingen bij zijn Japanse leveranciers voor iPhone 5-onderdelen gehalveerd. Er is te weinig vraag naar de smartphone volgens de Japanse krant Nikkei.

Apple heeft de bestellingen bij leveranciers in het afgelopen kwartaal ongeveer gehalveerd. Normaal zouden er zo’n 65 miljoen eenheden aangekocht worden. Verschillende bedrijven melden dat Apple de productie wil terugschroeven. Bij de fabriek van Japan Display in Nomi wordt de productie teruggeschroefd met 70 tot 80 procent vergeleken met eind vorig jaar. Nochtans heeft Apple zwaar geïnvesteerd in die fabriek.

Sharps fabriek die exculsief iPhone 5-schermen maakt gaat de eerste twee maanden van dit jaar zo’n 40 procent minder produceren. Ook een andere toeleverancier van onderdelen meldt een halvering van de bestelling. Over welke onderdelen het dan gaat, is niet bekend.

De vermindering in de afname van onderdelen leidt tot speculatie dat de iPhone 5 minder goed verkoopt dan Apple hoopte. Apple heeft last van een sterk Samsung dat 31,3 procent van alle smartphones verkoopt, tegenover 15 procent voor Apple.

Advertentie