Dankzij de ingebouwde gps weet je smartphone altijd precies waar je bent, en da's handig voor locatiegebonden herinneringen. Zo hoef je nooit meer iets te vergeten.

Advertentie

Je moest na het werk nog even aan de winkel stoppen voor een fles melk, maar op weg naar huis rijd je de winkel zonder nadenken voorbij. Het overkomt ons vaker dan we zouden willen. Gelukkig kan je smartphone een oplossing bieden.

Dankzij de ingebouwde gps weet je smartphone altijd precies waar je bent. Apps kunnen hier handig gebruik van maken om een melding te geven wanneer je een bepaalde locatie nadert. Zo zul je die fles melk in het vervolg zeker niet meer vergeten.

iOS-gebruikers hoeven er zelfs niet veel moeite voor te doen. Met de ingebouwde Reminders app (vanaf iOS 5) kan je eenvoudig herinneringen bijhouden, en je telefoon een melding laten geven op een tijdstip of locatie naar keuze. Bovendien synchroniseert de app met iCloud, zodat je via elk iDevice kan worden verwittigd.

Op Android zal je naar een externe applicatie moeten grijpen. RemindThat is een goede kandidaat, en bovendien volledig gratis. Een pluspunt aan RemindThat is dat je voor elke locatie een straal tot vier kilometer rondom kan instellen waarbinnen de melding zal afgaan.

Wil je een herinnering kunnen delen met anderen, dan kan je bij Taskaid terecht. Taskaid werkt zowel op iOS als Android, maar kan ook via de website geraadpleegd worden. Herinneringen zijn gebaseerd op tijdstip of locatie, en kunnen naar andere gebruikers worden verstuurd.


Geen velden gevonden.