Dematerialisatie en archivering bij de overheid FedISA Belgium werkt samen met Smals om u twee concrete voorbeelden van de overheid voor te stellen. Archivering van elektronische aangiften bij de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid (NL & FR sessie) Ondernemingen communiceren met de instellingen van de sociale zekerheid op verschillende wijzen. Het versturen van aangiften gebeurt vandaag uitsluitend […]

Advertentie

Dematerialisatie en archivering bij de overheid

FedISA Belgium werkt samen met Smals om u twee concrete voorbeelden van de overheid voor te stellen.

Archivering van elektronische aangiften bij de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid (NL & FR sessie)

Ondernemingen communiceren met de instellingen van de sociale zekerheid op verschillende wijzen. Het versturen van aangiften gebeurt vandaag uitsluitend elektronisch: bv de DmfA (multifunctionele kwartaalaangifte) of Dimona (onmiddellijke aangifte van tewerkstelling). Bij het opzetten van communicatiestromen keren vaak dezelfde vragen terug. Wat moet er nadien met de bestanden gebeuren? Moeten we archiveren? Zo ja, welke bestanden bewaren we, hoe lang en in welke omstandigheden?

De RSZ startte een project om de situatie te analyseren en een concrete archiveringsstrategie te ontwikkelen, in overleg met het Belgische Rijksarchief.
 

Sprekers : Wouter Debecker werkt voor Smals sinds 2007. Als businessanalist en later als service manager is hij betrokken bij projecten waarbij de elektronische uitwisseling van informatie centraal staat.

Sébastien Soyez werkte enkele jaren voor het Federaal wetenschapsbeleid en maakt sinds 2006 deel uit van de dienst “Toezicht & Advies” bij het Algemeen Rijksarchief. Hij staat in voor de inspectie van de archieven van bepaalde instellingen van de federale overheid.

Dematerialisatie en archivering bij de Hulpkas voor werkloosheidsuitkeringen (HVW): van de verduidelijking van behoeften tot de uitwerking van een oplossing.  (Franstalige sessie)

In het kader van de informatisering van het beheer van toelaatbaarheidsdossiers die begon in 2009 (project eFuture) koos de HVW voor dematerialisatie van talrijke gegevens en documenten. Het project loopt, maar we kunnen nu al lessen trekken die gelden voor elk type project voor dematerialisatie en elektronische archivering.

Spreker : Arnaud Hulstaert is sinds 2007 consultant inzake elektronische archivering en Enterprise content management bij de dienst Onderzoek van Smals. Hij heeft  aan verschillende archiverings- en ECM-projecten gewerkt voor meerdere overheidsinstellingen (RSZ, RJV, HVW, FOD Justitie, RIZIV, eHealth-platform).

Agenda

8u30-9u00: Ontvangst
9u00-9u15: Inleiding
9u15-10u15 :Archivering van elektronische aangiften bij de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid (RSZ) – Wouter Debecker (Smals – NL) en Sébastien Soyez (AGR – FR)
10u15-10u40 : Pauze
10u40-11u40 : Dematerialisatie en archivering bij de Hulpkas voor werkloosheidsuitkeringen (HVW) — Arnaud Hulstaert (Smals – FR)
11u40-12u00 : Q&A
12u00: Afsluiting

Wanneer
Op 29 januari 2013 van 9u00 tot 12u00

Waar
Smals – Auditorium – Fonsnylaan 20, 1060 Brussel (tegenover het Zuidstation) www.smals.be/nl/contact

Prijs
• Voor de leden van FedISA Belgium : 55 € excl. BTW (66.55 € incl. BTW)
• Voor de niet-leden van FedISA Belgium : 95 € excl. BTW (114.95 € incl. BTW)

Inschrijven

//www.fedisabelgium.be/DR_seminaires/2013-01%20NL.html

Advertentie