Het Facebookaandeel stijgt met 4,5 procent, tot boven de 30 dollar, nadat het sociale netwerk deze week een mysterieuze persuitnodiging heeft uitgestuurd.

Advertentie

Facebook heeft dinsdag persuitnodigingen uitgestuurd voor een mysterieus evenement op 15 januari op haar hoofdkwartier. Het sociale netwerk gaat iets nieuws aankondigen, maar geeft niet meer prijs dan het bericht: “Kom kijken wat we aan het bouwen zijn.”

Volgens verschillende techblogs zou het wel eens kunnen gaan om de veelbesproken Facebook-telefoon. Het gerucht dat Facebook samen met HTC aan een eigen smartphone werkt, doet al veel langer de ronde en deze aankondiging gooit alleen nog maar extra olie op het vuur.

Maar het zou ook iets helemaal anders kunnen zijn. In Canada is Facebook aan het experimenteren met internettelefonie, dus misschien heeft de aankondiging van volgende week hier wel iets mee te maken.

Wat het ook gaat zijn, het nieuws van het evenement vertaalde zich gisteren in een fikse stijging van het Facebookaandeel. Dat steeg maar liefst 4,5 procent, tot een waarde boven de 30 dollar.

De beursgang van Facebook is er eentje die we niet snel zullen vergeten, maar dan wel om de verkeerde redenen. Na de introductie op de beurs tegen een waarde van 45 dollar, daalden de aandelen al snel in waarde, tot een dieptepunt van 17,55 dollar.

Het sociale netwerk lijkt stilaan te bekomen van die beurscatastrofe, nu investeerders opnieuw beginnen te geloven in het Facebookverhaal. Die zijn nu dan ook in spanning aan het afwachten wat Facebook volgende week gaat aankondigen.

Advertentie