Research In Motion is van plan om alle prijssegmenten van de markt aan te spreken met hun nieuwe BlackBerry 10 smartphones.

Advertentie

RIM is niet van plan om budgetbewuste BlackBerry-fans in de kou te laten staan bij de naderende overstap naar BlackBerry 10.

Frank Boulben, directeur marketing bij RIM, zei in een interview op de Consumer Electronics Show in Las Vegas dat het bedrijf alle segmenten van de markt wil aanspreken met de nieuwe toestellen die later deze maand zullen verschijnen.

Research In Motion wil dit jaar minstens zes nieuwe toestellen uitbrengen. Het bedrijf heeft eind januari een evenement gepland, waar nieuwe telefoons zullen worden voorgesteld. De verwachting is dat het zowel om toestellen met een aanraakscherm als toestellen met een volledig toetsenbord zal gaan.

De traditionele BlackBerry-gebruikers vinden we vooral terug in de bedrijfswereld of het overheidswezen, maar het platform is ook populair bij tieners en gebruikers in ontwikkelingslanden. Dat is vooral te danken aan BlackBerry Messenger, een goedkoop sms-alternatief waarmee BlackBerry-gebruikers met elkaar kunnen communiceren.

RIM verwelkomt deze nieuwe gebruikers met open armen, maar wil ook de zakelijke gebruiker – die steeds vaker naar Apple of Google overstapt – niet kwijt. Daarom wil het bedrijf met BlackBerry 10 naast high end toestellen ook meer budgetvriendelijke smartphones op de markt brengen.

Hardware alleen is natuurlijk niet genoeg om van BlackBerry 10 een succes te maken. Boulben liet alvast weten dat er 70.000 applicaties beschikbaar zullen zijn bij de lancering van het nieuwe platform. Hij voegde daar nog aan toe dat het bedrijf sterke ondersteuning krijgt van ontwikkelaars.

Advertentie