Google blokkeert niet langer de toegang tot Google Maps voor Windows Phone-gebruikers.

Advertentie

Sinds gisteren duiken meldingen op van Windows Phone-gebruikers die via hun smartphone toegang hebben tot de website van Google Maps.

Eind vorige week kwam aan het licht dat Windows Phone-gebruikers geen toegang hadden tot Google Maps. Google verklaarde dat de website werd geblokkeerd omdat Internet Explorer op Windows Phone geen gebruik maakt van de Webkit-engine, en die is noodzakelijk om Google Maps te laten werken.

Dat argument hield echter geen steek omdat Google Maps wel werkt in Internet Explorer op Windows 7, Windows 8 en Windows RT, hoewel die versies ook geen gebruik maken van Webkit.

Afgelopen weekend zei Google dat “recente aanpassingen aan de mobiele versie van IE en Google Maps” ervoor gezorgd hebben dat ze de toegang tot Google Maps voor Windows Phone-gebruikers zouden herstellen. Wat die aanpassingen precies zijn, wilde Google niet kwijt.

Maar ondertussen is het bedrijf begonnen met het opheffen van de blokkering, tenminste toch voor Windows Phone 7.5 en Windows Phone 8. Voor Windows Phone 7-gebruikers zal Google Maps onbereikbaar blijven.

Heb je nog geen toegang op jouw toestel, dan moet je nog even geduld uitoefenen tot Google het proces heeft voltooid.