Nieuws

Data verbergen

Data verbergen

Iedere gebruiker heeft wel ergens gegevens opgeslagen die hij liever niet met anderen deelt. Recht op privacy, heet dat. Nu kan je dergelijke data onder Windows wel in je eigen profielmap opslaan, maar echt veilig is dat niet. Wise Folder Hider pakt het anders aan: die maakt je gegevens onzichtbaar, ook als je bijvoorbeeld via een ander besturingssysteem opstart.

Na de installatie (die je vriendelijk vraagt of je nog meer gratis software wil downloaden – neen, dus?) moet je logischerwijze eerst een ‘master password’ invullen. Onthoud dat wachtwoord goed, want het is de enige manier om gegevens die je straks gaat verbergen, te benaderen.
Vervolgens verschijnt het hoofdvenster van Wise Folder Hider. Van hieruit kan je dan specifieke mappen of bestanden verbergen. Die kan je gewoon naar het hoofdvenster verslepen of je klikt hier een knop aan en bladert zelf naar de gewenste gegevensbestanden.

[download_file]

Zolang je bij Wise Folder Hider bent aangemeld, krijg je vanuit dit venster probleemloos toegang tot ‘verborgen’ bestanden. Zodra je je bij de tool afmeldt, blijken die gegevens onzichtbaar en dus automatisch ook ontoegankelijk. Deze truc kan je trouwens ook met een usb-stick uithalen.

[related_article id=”158578″]

Wij probeerden het vanaf een ander besturingssyteem (live cd) en ook door de verborgen map op de usb-stick te benaderen vanaf een andere pc, maar tevergeefs: de data bleven ook dan verborgen.

Je kan deze beveiliging echter nog doordrijven. Elk item dat je op deze manier verborgen hebt – beschermd door het hoofdwachtwoord dus – kan je nog van een bijkomend wachtwoord voorzien, specifiek voor dat item.

We geven nog even mee dat je via de kleine Menu-knop en de rubriek Languages het programma ook Nederlandstalig kan maken.
De beste manier om data af te schermen blijft hoe dan ook (stevige) encryptie, maar het moet gezegd: ook met Wise Folder Hider geef je de meeste onverlaten ongetwijfeld al het nakijken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business