Android Jelly Bean is ondertussen op tien procent van alle Androidtoestellen terug te vinden, en blijft gestaag aan marktaandeel winnen. Jelly Bean, ofwel Android 4.1 en 4.2, heeft het een half jaar na de lancering nog steeds moeilijk om vaste voet aan de grond te krijgen. Maar dankzij populaire toestellen als de Samsung Galaxy S3, […]

Advertentie

Android Jelly Bean is ondertussen op tien procent van alle Androidtoestellen terug te vinden, en blijft gestaag aan marktaandeel winnen.

Jelly Bean, ofwel Android 4.1 en 4.2, heeft het een half jaar na de lancering nog steeds moeilijk om vaste voet aan de grond te krijgen. Maar dankzij populaire toestellen als de Samsung Galaxy S3, HTC One X en Googles eigen Nexus-reeks, komt daar stilaan verandering in.

Vorige maand zag Jelly Bean al een verdubbeling in marktaandeel ten opzichte van de maand ervoor, en ook deze maand is de laatste Androidversie er goed op vooruit gegaan. Eén op tien Androidtoestellen draait tegenwoordig op Jelly Bean.

Ook het marktaandeel van Ice Cream Sandwich (4.0) blijft nog toenemen. ICS is momenteel op een derde van alle Androidtoestellen terug te vinden.

Hardwarefabrikanten gebruiken nog steeds Gingerbread (2.3) voor hun budgettoestellen, waardoor ook deze versie het goed blijft doen. De verouderde Androidversie draait vandaag nog altijd op 47 procent van de toestellen.

Advertentie