Nieuws

Ubuntu komt naar smartphones en tablets

Canonical bereidt zich voor op de lancering van een touch-vriendelijke versie van hun Linux-besturingssysteem Ubuntu Unity. In 2013 richt het bedrijf zich volledig op mobiel.

Een grote aftelklok op de Ubuntu-website laat er niet veel twijfel meer over bestaan: Canonical gaat vanavond een nieuwe versie van Ubuntu Unity voorstellen, volledig geoptimaliseerd voor bediening via aanraking.

[related_article id=”161563″]

Oprichter Mark Shuttleworth schreef vorige week reeds op zijn blog dat 2013 het jaar wordt dat Ubuntu mobiel gaat, en zijn intrede maakt op de smartphone- en tabletmarkt. Het bedrijf speelt al met het idee sinds de eerste introductie van de Unity interface in 2010.

Sindsdien is Canonical hard aan het werk geweest om Ubuntu Unity volledig te optimaliseren voor multi-touch bediening. “Aangezien gebruikers overschakelen van de desktop naar andere toestellen, is het voor ons belangrijk om hen ook op deze nieuwe platformen te bereiken,” aldus Shuttleworth.

Naast de touch-vriendelijke versie van het Ubuntu-besturingssysteem, gaat Canonical dit jaar ook verder inzetten op de cloud, om gebruikers de beste ervaring te kunnen geven over verschillende toestellen heen.

Als Shuttleworth van Ubuntu een besturingssysteem wil maken dat kan concurreren met Android en iOS, zal hij wel de nodige hardwarepartners moeten vinden, zodat we in de toekomst kant-en-klare Ubuntu smartphones en tablets in de winkel kunnen vinden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business