Hewlett-Packard bevestigt dat er momenteel een onderzoek loopt bij het Amerikaanse Ministerie van Justitie rond de overname van Autonomy voor 11 miljard dollar. HP nam Autonomy over in augustus 2011. Maar zei vorige maand dat het 8,8 miljard dollar zou afschrijven omwille van het bedrijf. Volgens hen is er bewijs gevonden dat het vorige management […]

Advertentie

Hewlett-Packard bevestigt dat er momenteel een onderzoek loopt bij het Amerikaanse Ministerie van Justitie rond de overname van Autonomy voor 11 miljard dollar.

HP nam Autonomy over in augustus 2011. Maar zei vorige maand dat het 8,8 miljard dollar zou afschrijven omwille van het bedrijf. Volgens hen is er bewijs gevonden dat het vorige management van Autonomy de boekhouding had opgesmukt.

In zijn jaarverslag bevestigt HP dat ook de Amerikaanse overheid nu een onderzoek heeft geopend naar Autonomy. Het bedrijf belooft zijn medewerking.

De beweringen van Hewlett-Packard aan het vorige management van Autonomy hebben intussen wel kwaad bloed gezet bij de oprichter en voormalig CEO van Autonomy Mike Lynch.

Na de bekendmaking van de afschrijving zei hij onder meer dat HP net zijn best deed om zoveel mogelijk op Autonomy af te schuiven. Zo roept hij het bedrijf op om meer details vrij te geven over de precieze berekening van de afshrijving.

Naar aanleiding van het onderzoek door de overheid zegt Lynch op zijn website dat hij zelf tot op heden nog geen contact heeft gehad met een onderzoekende overheidsinstantie.