De werkomstandigheden in de Chinese iPhonefabrieken lijken er langzaam maar zeker op vooruit te gaan. Foxconn is China’s grootste privé werkgever en maakt toestellen voor verschillende elektronicamerken met Apple als bekendste klant. Maar het bedrijf ligt al meer dan een jaar onder vuur voor zijn lage lonen en erbarmelijke werkomstandigheden. Maar volgens de New York […]

Advertentie

De werkomstandigheden in de Chinese iPhonefabrieken lijken er langzaam maar zeker op vooruit te gaan.

Foxconn is China’s grootste privé werkgever en maakt toestellen voor verschillende elektronicamerken met Apple als bekendste klant. Maar het bedrijf ligt al meer dan een jaar onder vuur voor zijn lage lonen en erbarmelijke werkomstandigheden.

Maar volgens de New York Times keert het tij. Na een explosief rapport vorig jaar is Apple zich meer gaan bemoeien met de werkomstandigheden ter plaatse en dat werpt vruchten af..

Werkomstandigheden Foxconn verbeteren stilaan.

De werknemers bij Foxconn krijgen vandaag betere werkuren en hogere lonen. Ook de omstandigheden waarin arbeiders hun werk doen gaat er op vooruit. Zo schrijft de krant dat er onder meer beter materiaal is, zoals stoelen met rugleuningen.

Veiligheid
Het probleem is echter nog niet opgelost. Zo worden er nog steeds illegaal overuren gedraaid en is de veiligheid niet overal even goed gewaarborgd.

Maar volgens de bronnen van de New York Times is er wel een mentaliteitswijziging merkbaar. Velen verwachten dat de veranderingen bij Foxconn zullen doorsijpelen naar andere bedrijven in China.

De drang naar betere werkomstandigheden kwam er nadat Apple zelf onder vuur kwam te liggen voor wat er bij Foxconn gebeurde. Maar het bedrijf is niet de enige die vandaag hier op aandringt. Zo zegt Gary Niekerk,hoofd corporate social responsibility bij Intel aan de krant dat geen enkel bedrijf vandaag bekend wil staan voor het slecht behandelen van werknemers.

Advertentie