BYOD en big data zijn niet nieuw, maar ze gaan wel erg belangrijk worden in het zakenleven vanaf 2013. We blikken vooruit. Bring Your Own Device boomt op kantoor Starters en KMO’s zullen een BYOD-beleid blijven voeren om hun werknemers te laten werken met de spullen die ze willen en om daarbij ook nog een […]

Advertentie

BYOD en big data zijn niet nieuw, maar ze gaan wel erg belangrijk worden in het zakenleven vanaf 2013. We blikken vooruit.

Bring Your Own Device boomt op kantoor

Starters en KMO’s zullen een BYOD-beleid blijven voeren om hun werknemers te laten werken met de spullen die ze willen en om daarbij ook nog een te snoeien in de IT-kosten.

Met de lancering van Windows 8, zullen de mensen die hun laptop of tablet meebrengen naar het werk meteen kunnen verbinden met het bedrijfsnetwerk en toegang hebben tot de applicaties, documenten en diensten die nodig zijn om thuis of op kantoor te werken. Maar met een mix van cloudgebaseerde productiviteitssoftware en –diensten, zullen de thuisnetwerkers ook aan het netwerk kunnen zonder evenwel toegang te hebben tot de gevoelige gegevensbronnen in dat netwerk.

Het is echter onwaarschijnlijk dat de BYOD-trend zich helemaal doorzet in het bedrijf. Terwijl Android de grootste blijft in de mobiele markt, worden de meeste toestellen gemeden als de pest vanwege de moeilijkheden met het beheer van de toestellen uit een back-end en het IT-beleid in het bedrijf. Maar die met toestellen die beheerbaar zijn vanuit een back-end zoals iPhones en iPads zullen makkelijker toegang krijgen achter de bedrijfsfirewall.

Big data wordt groter en beter

Big Data was een van de grootste buzzwords van 2012. Eenvoudig gesteld is het gebruik maken van grote hoeveelheden gegevens van een massa verschillende bronnen. Dat kan gaan van winkelgegeven, klimaatinformatie, gegevens van smartphones, feedback van een toestel en een veelheid aan toestellen die verdingen met ‘het internet der dingen’.

Die data worden een onaangeboorde mijn van informatie en feedback. En door het gebruik van analysesoftware, kunnen beslissingen van een winkelketen veranderen, komen zwakheden in een proces aan het licht en stijgt de omzet uit het doorverkopen van gegevens.

Jobs in big data gaan als paddenstoelen de grond uitschieten in 2013 om de goudmijn van consumenteninformatie te helpen blootleggen. Analyse in realtime zal gestandaardiseerd worden. En de mogelijkheid om grote verschuivingen in de financiële en bancaire wereld wordt werkelijkheid en grote bedrijven zullen massaal profiteren van nieuwe strategieën die voortvloeien uit de data-analyse.

Advertentie