Nieuws

Patentzaak kost chipmaker miljard dollar

Chipmaker Marvell Technology Group is veroordeeld tot een torenhoge schadevergoeding voor het schenden van patenten. Al is nog niet duidelijk of het bedrag zal standhouden.

Marvell wordt sinds 2009 aangeklaagd door Carnegie Mellon University. De chipmaker heeft volgens de universiteit patenten geschonden met technologie om zeer snelle harde schijven te lezen en beschrijven.

Volgens Triblive.com heeft de rechter daarom beslist dat Marvell 1,169 miljard dollar (883 miljoen euro) moet ophoesten voor die schending. Eerder besloot een jury dat het bedrijf de 14 patenten die ter discussie stonden werden geschonden.

Met dat bedrag lijkt op het eerste zicht een nieuw record te zijn gevestigt in patentrechtszaken. Er zijn tenminste twee rechtszaken waar het bedrag hoger lag, maar dat werd later teruggeschroefd.

Daarmee komen we bij de kern van de zaak: Er is een reëele kans dat het bedrag in de komende maanden nog wordt bijgesteld. Zo zeggen zowel de advocaat van Marvell als een onafhankelijke advocaat van universiteit van Pittsburgh tegenover Triblive dat de zaak nog maar halfweg is en er nog veel kan veranderen.

Zo heeft Marvell nog enkele opmerkingen die hangende zijn. Ook liggen enkele commentaren van de universiteit en de methode waarmee de instelling de schade heeft berekend onder vuur.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business