Nieuws

Samsung wil half miljard telefoons in 2013

De Koreaanse technologiereus verwacht dat het in het komende jaar 510 miljoen mobiele toestellen zal verkopen. Zowel Androids als Windows Phone.

Het afgelopen jaar verkocht Samsung naar schatting zo’n 420 miljoen mobiele toestellen. Maar voor het komende jaar verwacht het bedrijf volgens Korea Times  er daar zo’n 90 miljoen bij te doen. Een stijging van twintig procent.

390 miljoen van die toestellen zullen smartphones zijn. De overige 120 miljoen zijn zogenaamde feature phones. Dat zijn toestellen die qua functionaliteit tussen een gewone gsm en een smartphone zitten.

[related_article id=”158662″]

Windows Phone 8
Samsung is voornamelijk een producent van Androidtoestellen maar volgend jaar plant het ook toestellen op Windows Phone 8. Volgens Korea Times zou een topman bij het bedrijf daarnaast ook hebben gezegd dat er bij gebruikers een grote vraag is naar LTE-toestellen (4G).

Samsung wil half miljard telefoons in 2013.

De elektronicagigant slaagde er het afgelopen jaar in om zijn positie wereldwijd te verstevigen en dit zowel in de smartphone- als de tabletmarkt. Vooral de Galaxy-reeks zorgt voor dat succes en dit tot grote ontevredenheid van Apple, dat met zijn iPhone en iPad momenteel met een groot deel van de taart gaat lopen.

Maar waar uw en mijn ambities misschien beperkt zijn tot het wegwerken van feestkilo’s, is Samsung duidelijk van plan om de komende twaalf maanden nog meer van de telecommarkt voor zich te reserveren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business