Zowat 70 procent van de bedrijven in België en Luxemburg wordt het komende jaar geconfronteerd met transformatie. Dit blijkt uit onderzoek van EMC. Opmerkelijk is dat de transformatiestrategie van bedrijven niet langer alleen gericht is op kostenbesparing, maar vooral gezien wordt als een middel om de groei actief te stimuleren. Bijna twee derde van de […]

Advertentie

Zowat 70 procent van de bedrijven in België en Luxemburg wordt het komende jaar geconfronteerd met transformatie. Dit blijkt uit onderzoek van EMC.

Opmerkelijk is dat de transformatiestrategie van bedrijven niet langer alleen gericht is op kostenbesparing, maar vooral gezien wordt als een middel om de groei actief te stimuleren.

Bijna twee derde van de bedrijven stemmen in het kader hiervan hun IT-strategie af op hun bedrijfsdoelstellingen, vertelt Alain Sohet, country manager van EMC in Belux.

De belangrijkste IT-prioriteiten hierbij zijn, volgens hem, cloud computing en big data. “Vooral deze laatste heeft een duidelijke businessimpact”, weet Sohet.

“Veel bedrijven erkennen de potentiële waarde van hun data. Al zijn in ons land nog maar weinig bedrijven echt bezig om al die data ook effectief te ontginnen.”

Advertentie