Nieuws

Google steekt eigen variant Office in Apps

Google zet de integratie van Quickoffice met Google Apps verder, en gaat daarmee rechtstreeks in de aanval tegen Microsoft Office.

Het mobiele kantoorpakket Quickoffice werd enkele maanden geleden overgenomen door Google. Deze week gaf de zoekgigant meer uitleg over hoe het de dienst in hun eigen Google Apps integreert.

Het was altijd al mogelijk om populaire bestandsformaten – zoals die van Microsoft Office – te importeren in Google Docs, maar het resultaat liet soms te wensen over. Dankzij de technologie van Quickoffice verloopt die conversie nu veel vlotter, en worden je documenten beter weergegeven.

[related_article id=”161452″]



De overname van Quickoffice, en integratie met Google Apps, is in essentie een zet om te kunnen concurreren met Windows 8 en de mobiele versie van Microsoft Office op tablets. Om competitief te blijven moet Google nog meer uit de kast halen, en op zo veel mogelijk platformen aanwezig zijn om de klanten bij te houden.

Daarom biedt Google Quickoffice voor iPad gratis aan voor Google Apps-klanten. Zo kunnen zij zonder problemen hun Microsoft Office-documenten, die in Google Drive zijn opgeslagen, op de iPad openen en bewerken.

Ondertussen wordt er ook gewerkt aan versies voor Android en de iPhone.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business