.Gent zal waarschijnlijk de eerste nieuwe gTLD worden voor ons land. In de ranking van ICANN staat .Gent hoger gepositioneerd dan .Vlaanderen en .Brussels. ICANN, dat beslist over toplevel domeinnamen als .com, .org, .be, .nl enz…, heeft bepaald welke gTLD’s eerst beschikbaar komen. Om iedereen gelijk te behandelen worden de aanvragen volgens een loting behandeld. […]

Advertentie

.Gent zal waarschijnlijk de eerste nieuwe gTLD worden voor ons land. In de ranking van ICANN staat .Gent hoger gepositioneerd dan .Vlaanderen en .Brussels.

ICANN, dat beslist over toplevel domeinnamen als .com, .org, .be, .nl enz…, heeft bepaald welke gTLD’s eerst beschikbaar komen. Om iedereen gelijk te behandelen worden de aanvragen volgens een loting behandeld.

DNS.be, dat .vlaanderen en .brussels zal beheren heeft daarop berekend dat de twee Belgische gTLD’s in de zomer van 2014 beschikbaar zullen zijn. .Gent, dat wordt beheerd door hosting- en domeinspecialist Combell, dus vermoedelijk iets eerder.

Al zit er wat rek op die timing. In totaal kreeg de ICANN 1.930 aanvragen voor 1.409 extensies, waarvan dus drie uit ons land.

William Visterin is B2B hoofdredacteur bij Minoc Media Services. Hij staat in voor het vakblad Smart Business en de seminar reeks Business Meets IT, waar hij ook als keynote spreker fungeert. Ook een flink deel van de zakelijke content en research (over oa cloud, datacenter, mobile, security, business software, outsourcing, telecom,…) is van zijn hand. William schrijft én spreekt over IT, telecom, internet en business, en het liefst zelfs over allevier tegelijk.