WeePeeTV, de online TV-aanbieder waarover we eerder al schreven, lanceert vandaag. 21 zenders zijn onmiddellijk beschikbaar. De nieuwe televisiespeler, die rechtstreeks concurrentie aangaat met TV Vlaanderen, Belgacom TV en Telenet Digital TV, focust op "televisie overal". Met WeePeeTV is het de bedoeling dat je eender wanneer, eender waar altijd televisie kan kijken op je smartphone, […]

Advertentie

WeePeeTV, de online TV-aanbieder waarover we eerder al schreven, lanceert vandaag. 21 zenders zijn onmiddellijk beschikbaar.

De nieuwe televisiespeler, die rechtstreeks concurrentie aangaat met TV Vlaanderen, Belgacom TV en Telenet Digital TV, focust op "televisie overal". Met WeePeeTV is het de bedoeling dat je eender wanneer, eender waar altijd televisie kan kijken op je smartphone, tablet, computer, laptop, multimediaspeler en televisie.

Altijd, overal

"Aan de hand van een HTML5-gebaseerde webapplicatie zou je overal toegang moeten hebben tot televisie. Onafhankelijk van je locatie en internetaanbieder zal je altijd televisie kunnen kijken," legt Chris Demeyere, woordvoerder voor WeePeeTV, uit.

Op termijn zal WeePeeTV een eigen settop-box alsook smart TV-applicaties gaan aanbieden. Wanneer dat juist zal zijn wil het bedrijf nog niet kwijt, maar de lancering voor de platformspecifieke apps zal in de komende maanden gebeuren.

Zenderaanbod

Vandaag al zijn eenentwintig zenders beschikbaar. In het basisaanbod zitten VTM, 2BE, Eén, Canvas en Ketnet/Op12. Uit de overige zenders kan zelf gekozen worden: je kan ten alle tijden 15 zenders raadplegen voor een vast bedrag per maand.

De te kiezen zenders zijn Acht, BBC1, BBC2, BBC Entertainment, Kanaal Z, Life!TV, Al Jazeera English, Jim TV, Vitaya, VTM K-zoom, The Player Channel, VoxAfrica, RTP, TVL, ATV en Focus-WTV.

Tijdens de volgende maanden wil het bedrijf ondermeer Vijf en Vier toevoegen aan het aanbod. De Vijver, de groep achter de twee zenders, wil voorlopig niet meewerken en kijkt de kat uit de boom.

Prijs

WeePeeTV lanceert met een prijs van tien euro per maand. Voor die tien euro krijg je vijftien zenders en onbeperkte toegang tot de TV-dienst.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij weepee.tv. Om nu al toegang te krijgen tot de dienst ben je echter te laat: enkel diegenen die zich op voorhand aanmeldden op de mailinglijst kunnen al aanmelden. Dat omdat WeePeeTV vandaag "soft lanceert" – voor een beperkt publiek.

WeeBox

De WeeBox wordt WeePeeTV"s eigen settop-box voor oudere televisies zonder smart TV-mogelijkheden. Gebaseerd op een Raspberry Pi-achtig ontwerp zal de WeeBox zeer energievriendelijk zijn. Speculaties wijzen op een settop-box die voldoende heeft aan USB-stroom. Of dat ook zo is zal nog moeten blijken.

Video on demand

Vanaf begin 2013 wil WeePeeTV ook video on demand gaan aanbieden. De exacte voorwaarden zijn nog niet gekend.