De archivaris van het internet, the Internet Archive, zit met een nijpend ruimtegebrek. Het vraagt om donaties die voor het einde van het jaar 4 petabytes aan uitbreiding moeten opleveren. Het Internet Archive, een non-profit organisatie die momentopnames van webpagina’s maakt en opslaat, plaatste afgelopen weekend een noodkreet op de projectblog. Het is naarstig op […]

Advertentie

De archivaris van het internet, the Internet Archive, zit met een nijpend ruimtegebrek. Het vraagt om donaties die voor het einde van het jaar 4 petabytes aan uitbreiding moeten opleveren.

Het Internet Archive, een non-profit organisatie die momentopnames van webpagina’s maakt en opslaat, plaatste afgelopen weekend een noodkreet op de projectblog.

Het is naarstig op zoek naar gulle gevers die kunnen bijdragen aan de aanschaf van 4 zogenoemde Petaboxen. Deze servers, stuk voor stuk in staat om 1 petabyte aan opslag te leveren, zijn dringend nodig om te zorgen dat het internetarchief volgend jaar kan doorgaan met het opslaan van het wereldwijde web.

Afgelopen oktober meldden de beheerders van Archive.org, waar het archief is ondergebracht, nog dat het de grens van 10 petabytes was gepasseerd. Dat staat gelijk aan 10.000 terabytes aan opgeslagen websites, die toegankelijk zijn via de doorzoekbare WayBack Machine.

Volgens de initiatiefnemers is er tot nu toe genoeg geld opgehaald om één petabox in huis te halen, maar moet er voor het einde van het jaar nog veel geld worden ingezameld om niet met een ruimtegebrek te komen te zitten.

Het archief zegt wel dat elke geschonken dollar verviervoudigd zal worden via een anoniem gebleven geldschieter. Maar het moet dan nog wel binnen 15 dagen ruim 120.000 dollar ophalen.

Doneren kan via PayPal, Amazon of Bitcoin op deze pagina.