Nieuws

Twitter laat gebruikers oude tweets downloaden

Twitter is begonnen een beloofde functie beschikbaar te maken die gebruikers al hun oude tweets laat downloaden.

Verschillende Twitter-gebruikers begonnen dit weekend te berichten over een nieuwe optie die hen in staat stelt om ‘je archief op te vragen.’

De nieuwe optie heeft als beschrijving dat je ‘een bestand kan aanvragen dat al je informatie bevat, te beginnen met je eerste tweet. Een link zal per e-mail naar je worden gestuurd wanneer het bestand klaar staat voor download.’

[related_article id=”158578″]

Het lijkt er vooralsnog op dat de microblogdienst de nieuwe archiveringsfunctie voorzichtig introduceert. Op onze redactie hadden we nog geen toegang tot de nieuwe optie.

Een collega van CNet kreeg van Twitter te horen dat het bedrijf de functie voorlopig aan het uittesten is bij ‘een zeer klein percentage van de gebruikers.’

Belofte ingelost
Met de mogelijkheid tot het downloaden van je tweets lost Twitter een belofte in die het deed tijdens de Online News Association-conferentie afgelopen september in San Francisco. “Het is een absolute prioriteit die we voor het einde van het jaar (de deur) uit willen hebben”, zei directeur Dick Costolo destijds.

Met deze stap loopt Twitter in de pas met andere online grootheden die hun gebruikers de mogeljkheid geven hun persoonlijke publicaties gebundeld te downloaden.

Zo heeft Google al enkele jaren de online tool Data Liberation Front beschikbaar, waarmee gebruikers hun gegevens gemakkelijk kunnen exporteren uit producten als Gmail en Google Drive.

Ook Facebook heeft een dergelijke mogelijkheid, die ‘een kopie downloaden van je Facebook-gegevens’ heet. Via deze pagina kun je gedeelde foto’s, statusupdates, vriendenlijsten en chatberichten naar je harde schijf halen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business